Artikelen

4 Barrière voor Verandersucces

Een toonaangevend wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van organisatiekunde concludeerde in 2006 al: ‘Making strategy work, is more difficult than strategy making.’ Zijn quote is na 12 jaar nog onverminderd actueel.  Want ondanks een groeiende behoefte aan organisatorische veranderingen, mislukt nog altijd gemiddeld een groot deel van alle veranderinitiatieven. In dit artikel (de 1e in een reeks van 3) een aantal  veelvoorkomende faalfactoren op een rij. Lees meer.


5 Tips voor Succesvol Veranderen

Strategie-implementatie is het meest gecompliceerde en tijdrovende deel van strategisch management. Niet vreemd dat het merendeel van strategische veranderinitiatieven binnen organisaties uitloopt op een mislukking. In dit artikel over organisatieverandering (de 2e in een serie van 3)  aandacht voor het aspect managementstijl: Wanneer vormt dit een barrière voor succesvolle organisatieverandering en wanneer draagt het er juist aan bij? Lees meer.


Succesvol Veranderen door de Inzet van Cultuur

In dit 3e en laatste artikel over organisatieverandering, staan de bedrijfscultuur en de organisatiewaarden centraal. In veel onderzoeken, wordt cultuur aangehaald als een cruciale maar negatieve factor als het gaat om organisatieverandering. Cultuur beïnvloedt de reactie, mening en acties van medewerkers.  Hierdoor lijkt het controle te hebben over hoe de organisatieverandering verloopt of (in veel gevallen) mislukt, maar is dat altijd zo? Lees meer.


%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close